Author Topic: No dash after new battery  (Read 891 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Doware07   us

  • MTS 950 Junior  ‐    4
  • *

Offline Doware07

  • MTS 950 Junior
  • *
  • Posts: 4
  • Country: us
  • Town / City: Indianapolis
No dash after new battery
on: September 23, 2020, 08:53:00 pm
September 23, 2020, 08:53:00 pm
I have a 2019 multisttrada 950s and just replaced the battery. When I turn it on I get the lights and servos but no display. Just flashing Immobilizer lights. It has the Ducati security system installed. Can activate and deactivate the alarm. Just can get it the display on and it wonít start. Dealer here in Indy hasnít been able to help. Battery was weak when I replaced it but the display was coming on. Just not enough juice to start the bike. Any ideas?

Offline Julian   ro

    #1

Offline Julian

  • MTS 950 Pro
  • ***
  • Posts: 247
  • Country: ro
  • Bike: MTS950S
  • Town / City: Bucharest
Re: No dash after new battery
Reply #1 on: September 24, 2020, 11:45:02 am
September 24, 2020, 11:45:02 am
It is very curious that the original battery has already died. Did you use a battery charger on the old one first? It's not impossible, but it's hard for me to believe that in one year the original battery has no life on it.

Offline Doware07   us

  • MTS 950 Junior  ‐    4
  • *
    #2

Offline Doware07

  • MTS 950 Junior
  • *
  • Posts: 4
  • Country: us
  • Town / City: Indianapolis
Re: No dash after new battery
Reply #2 on: September 24, 2020, 12:19:23 pm
September 24, 2020, 12:19:23 pm
I had left town for a few  weeks and did not have the battery tender connected.  When I returned the battery had enough charge to turn on the electronics normally but not enough to turn the engine over. I reconnected the charger but it never got enough charge to turn the engine over, just clicking on the starter like a low battery. I replaced the battery with a new one from my dealership because this  was the fastest way to go ride!  Unfortunately the  new battery is working worse than the old one. The dealership says they have never seen this problem and can look at it in two weeks!

Offline Julian   ro

    #3

Offline Julian

  • MTS 950 Pro
  • ***
  • Posts: 247
  • Country: ro
  • Bike: MTS950S
  • Town / City: Bucharest
Re: No dash after new battery
Reply #3 on: September 24, 2020, 12:50:36 pm
September 24, 2020, 12:50:36 pm
The new battery for sure it's in warranty and that's not a nice attitude from the dealer... right now I am thinking only to leave the batteries on the charger longer. What type of charger do you have? The second battery it's a Yuasa?

Offline Doware07   us

  • MTS 950 Junior  ‐    4
  • *
    #4

Offline Doware07

  • MTS 950 Junior
  • *
  • Posts: 4
  • Country: us
  • Town / City: Indianapolis
Re: No dash after new battery
Reply #4 on: September 24, 2020, 01:20:55 pm
September 24, 2020, 01:20:55 pm
Trickle charger is a ctek, installed by the dealer. The battery is a new yuasa. It was on the charger overnight with no change. Going to try a new battery today, maybe I got  a defective new one from the dealer.

Offline Julian   ro

    #5

Offline Julian

  • MTS 950 Pro
  • ***
  • Posts: 247
  • Country: ro
  • Bike: MTS950S
  • Town / City: Bucharest
Re: No dash after new battery
Reply #5 on: September 24, 2020, 01:35:16 pm
September 24, 2020, 01:35:16 pm
Keep us posted. Probably it's from the battery...

Offline Doware07   us

  • MTS 950 Junior  ‐    4
  • *
    #6

Offline Doware07

  • MTS 950 Junior
  • *
  • Posts: 4
  • Country: us
  • Town / City: Indianapolis
Re: No dash after new battery
Reply #6 on: September 24, 2020, 02:33:03 pm
September 24, 2020, 02:33:03 pm
Put in a brand new battery and no luck. The only thing on the display  is the two flashing red immobilized lights on the top left and right of center . No dash at all. Looks like a haul to the dealer. Replaced the key battery, checked all fuses and connectors still no luck. Power up Sounds normal when I turn the switch, just no dash and no start and the two flashing red lights

Offline duccer   us

  • MTS 950 Member  ‐    14
  • **
    #7

Offline duccer

  • MTS 950 Member
  • **
  • Posts: 14
  • Country: us
Re: No dash after new battery
Reply #7 on: October 05, 2020, 12:42:17 am
October 05, 2020, 12:42:17 am
had the same issue, no dash , no starting. for me it was the dash fuse. i thought i checked but after i checked again it was kaputt. check fuses and then check again. fun fact horn and dash share same fuse on 2020 950s, thats how i blew mine .